Lees

Biografie

Een popliedje schrijven is een ambacht. Althans, wel in de ogen van Eric-Jan Vriend. Frontman van de band St. Polaroid. Vanuit een voorliefde voor pure pop in lijn met bands als Belle & Sebastian, Eels en Mercury Rev begon Vriend in 2009 met het schrijven van liedjes waarin het draait om melodie en harmonie. Hij kent een vliegende start met het winnen van de Grote Prijs van Zuid-Holland in 2009. Hierop volgen vele optredens langs theaters, huiskamers en popzaaltjes. De tweede EP ‘Most People are other people’ verschijnt en ontvangt lovende kritieken. Opgenomen op zijn zolder en vrijwel volledig zelf ingespeeld.

foto(52)

Kort daarop vormt hij een band om zich heen bestaande uit zijn broer Marnix Vriend (toetsen, gitaar), Pieter Zwart (drums) en Marieke Zwart (tweede stem). Vanaf dat moment is St Polaroid een band. Live weet de band nu ook het rijke instrumentarium en de harmonieën te brengen. Als eerste wapenfeit verschijnt een splitsingel Matthew Webb op 7″ vinyl samen met Niek Hilkman (ex-Yoshimi) op het YCR-label. De band treedt geregeld op en bereidt in alle rust het debuutalbum voor.

In 2014 gaat de band op tour door Tsjechië en Slowakije om de liedjes verder te laten rijpen. Het brengt de band op allerlei bijzondere locaties. In juni 2015 brengt St Polaroid het langverwachte debuutalbum uit, Diaphones genaamd. Diaphones wordt uitgebracht op smaakvol blauw vinyl op het eigen label ‘Tennis Records’. De plaat ontvangt goede kritieken. 20209_10155673491190191_2596720487448968716_n

 

In de 2016 gaat de band op tour in Luxemburg en Frankrijk waarbij het liedjes speelt van het debuut, maar ook nieuw werk uitprobeert. De EP-release staat het gepland voor eind 2016 en zal verschijnen op het label “Brandy Alexander records”.

 

Tags: Singer/Songwriter, Pop, Indie, LoFi, 60’s, Folk, Huiskamerpop

St. Polaroid:

Eric-Jan Vriend: Zang,Gitaar,Banjo, Ukelele, Zaag, Omnichord, mondharmonica
Marieke Zwart: Zang, Percussie
Pieter Zwart: Drums, Percussie, Glockenspiel
Marnix Vriend: Gitaar, Toetsen, Zang, Glockenspiel

Wat anderen soms zeggen:

Kindamuzik.net
St. Polaroid – Diaphones
Is er alweer iets om naar uit te kijken? Ja, want vrijdag 5 juni 2015 speelt in het Rotterdamse theatertje Walhalla een zanger/dichter met het hart op de juiste plek. Eric-Jan Vriend, alias St. Polaroid, presenteert dan – na twee miniplaten en een lange pauze vapoldertwang22n twee jaar – de langverwachte debuutplaat Diaphones. Afgaand op de eerste noten, zoals het nummer ‘Lazy day #2′, belooft dit album prachtige folk met okselfrisse popinvloeden op te gaan leveren. Hier en daar neigt het zelfs een beetje naar de zigeunerromantiek van Beirut. Als je naar het premièreoptreden gaat, hoef je overigens niet over de aanschaf van de cd of lp te twijfelen, want die is gewoon bij de sympathieke entreeprijs inbegrepen. St. Polaroid zou zomaar eens de verrassing van deze nieuwe folkzomer kunnen gaan worden.

Advertenties